Screen Shot 2019-05-09 at 15.30.48

Het jeugdsectie team - Wat is antroposofie?

In gesprek gaan

Je bent op een viering die wordt georganiseerd vanuit de jeugdsectie van de antroposofische vereniging. Maar wat is antroposofie eigenlijk?
Op vrijdag en zaterdag avond, tijdens de vrije ruimte, is er ruimte om hiervoor in gesprek te gaan met de mensen van het jeugdsectie team.
Vrijdag avond zullen we spreken over antroposofie als levenshouding. wat wil antroposofie brengen in de wereld? Antroposofie is geesteswetenschap, wat houd dat in? Hoe verhoudt zich dat tot de 'normale' wereld?
Op zaterdag zullen we meer ingaan op de bevindingen van Rudolf Steiner. Hoe ziet volgens de antroposofie de spirituele wereld eruit? We zullen ingaan op onderwerpen als het 3-ledig mensbeeld (lichaam, ziel en geest) en het 4-ledig mensbeeld (fysiek, ether, astraal en ik), karma, reïncarnatie, wat is goed en kwaad en waar verder nog behoefte aan is om over te praten
Picture1

Manjo Joosten

verhalenverteller

Manjo Joosten is verhalenverteller en voordrachtskunstenaar, is verbonden geweest aan diverse ensembles die zich toelegden op literaire theater- en vertelprogramma's. Daarnaast verzorgde hij diverse soloprogramma's waaronder De Alchemist van Paulo Coelho en was vele jaren docent verteller, spraakvorming en toneel bij de Vrijschool Pabo in Leiden. De keuzes voor zijn verhalen zijn gebaseerd op het motto 'mens worden en keuzes die daarmee gepaard gaan..'

IMG-4041

Zingen

Klezmagic

Band 

Klezmagic is een groep enthousiaste muzikanten met een passie voor Klezmermuziek en muziek uit de Balkan. De band is in 2007 opgericht door Emirhan Tuga en heeft door de jaren heen een eigen stijl en sound ontwikkeld. Het repertoire bestaat voornamelijk uit feest- en bruiloftsmuziek uit de Balkan en Slavische landen; uitbundige feestmuziek waar goed op gedanst kan worden.

IMG-9527

Dansworkshop Lindy hop

Jullie krijgen op zaterdagavond een heerlijke Lindy hop workshop van het energieke, vrolijke danspaar bestaand uit Yvo en Yan Yan. Zij zijn twee fanatieke wedstrijd dansers die daarnaast ook veel les geven in onder andere stijldansen, salsa, jazzdans en lindy hop. Maar zaterdagavond gaan we de lindy hop verkennen; een vrolijke Afro-Amerikaanse dans die een versmelting is van jazzdans, tapdansen en charleston. Het wordt een swingende!

Iedereen kan mee doen, beginner over gevoorderde. Zo komen we lekker in de vrolijke zomerse stemming om daarna lekker door te swingen tijdens het optreden van Klezmagic!